maandag 30 december 2013

2014 here we come ....

Enkele weken terug ging ik naar de meky shop in Beerst op zoek naar toffe stofjes voor de kindjes maar niet zo heel veel. Maar zag daar een mega schoon stofje bruin met zwarte kant. Heel mooi en toch zeker een halfuur zitten twijfelen ( koste 17 euro de meter) en als het dan mislukt dan sta je daar. Mo ffkes je hartje volgen en kantie was mee naar huis ;) en daar lag hij en lag hij ....
Nu je moet je hart volgen naar het perfecte patroon en dat vond ik niet ;( ik wil een a - lijntje) maar de meeste die ik vond spraken me niet aan, da zag er niet uit of dit was er teveel aan.
Dan mss nog eens een patroon proberen die ik gebruikte uit de ottobre, een raglan  t-shirt maar je kon er ook een kleedje van maken.
Patroon check, gewassen kantie check, schaar check
Brr zo knipn dat je je hart vasthoudt en hopen dat alles past * slik* ;)
Het naaien zelf gaat vlotjes, passen en bekijken. Boven aan mijn nek vond ik het beetje te veel toensnoeren en langs achter ook wat raars, lange mouwen was ook dat niet .
Maar voor dat alles vroeg ik hulp aan Rita van de naaimadammen.
Poepsimpel zoals zij spelletjes steekt, daar eentje en dat ook nog een natuurtalentje zeker en een creme van een vrouw ;) merci Rita merci ;)

Maar ik had 3 meter gekocht om mss nog een rok eruit te krijgen, maar kreeg het goeie idee om lotte haar feestkleedje eruit te krijgen
Zo een  a- lijn uit svdhz met een paspeltje tussen in het oranje en haar nieuwe oranje trui van kaatje  mijn meisje is weer zoooooooo schattig  ;)
Ik heb nog 80 cm over dus kan er waarschijnlijk nog een mooi rokje uit krijgen voor de mama ;)

De naaimicrobe  brengt zo wel het vrouwlijke in jou naar boven vind ik.  Kleedjes waren nooit echt mijn vriendjes  maar daar komt verandering in  ;)

Verder wil ik jullie allen een  gezellig einde wensen, vol eten, drank, familie en vrienden
En een goei begin 2014 dat het een jaar vol naaicreaties mag worden en inspiratie , leesplezier op jullie blogs en nieuwe vrienden maken.

                                                   HAPPY NEWYEAR 2014

Stoere Lotte ;)

Hallo, klaar om morgen te feesten ;)

Zonder truitje maar dat zal koud worden ;) 


2 opmerkingen:

Angel Trendy Fashion zei

Evi jullie stralen en je mag trots zijn op het resultaat en inderdaad Rita is een crem van een vrouw en heeft veel geduld met ons. Voor jou wens ik ook een heel creatief jaar en dat we nog veel samen mogen stikken bij de naaimadammen of bij ons thuis

Mieke Jansen zei

Wow, schoon kleedje! Die Rita wil ik ook wel leren kennen :)